Как да постъпим, ако ни се налага да шофираме след употреба на алкохол?

Темата на днешната ни публикация не е непозната за много от Вас. Навярно не веднъж сте били изправени пред решението - дали да застанете или не зад волана след употреба на алкохол. В случай, че казаното до тук важи и за Вас, то останете „на линия“ няколко минути, за да прочетете нашите идеи свързани с безопасното шофиране.

Често повечето водачи свързват безопасното шофиране с поставянето на предпазния колан, но дали това е достатъчно? – навярно не. Необходимо е много повече от поставянето на един колан. За да сте в безопасност както Вие, така и останалите в автомобила е необходимо всеки един от Вас да е в трезво състояние, за да може в случай на катастрофа, да реагира адекватно съобразно настъпилата ситуация.
На всеки му се е налагало инцидентно да застане зад волана пил, но доколко това му решение е безопасно? – никак не е. Нека сега разгледаме няколко алтернативи, за решения на този проблем:
  • Използвайте услугата Drink and Drive. Несъмнено това е един от най-добрите варианти сред които можете да изберете, тъй като услугата Drink and Drive Ви гарантира не само сигурност, но и безопасност, и дискретност.
  • Позвънете или потърсете доверен приятел, който да Ви откара до определеното място. Значително по-добър вариант е да предоставите управлението на автомобила си на някой, който е в състояние да го направи, отколкото Вие самите да шофирате пили.
  • Отложете ангажимента си ако това, разбира се е възможно. Сравнително по-добре е да се заемете с делата си, когато сте в състояние както да мислите трезво, така и да вземате рационални решения.

Това са нашите идеи свързани с безопасното шофиране. Навярно забелязвате, че в никое от тях не фигурира шофирането в нетрезво състояние, тъй като то не само, че не се препоръчва, но и се ограничава със закон. Мислете за себе си и защитете живота си, не шофирайте пили.


статията е публикувана на 14.10.2016 15:23:21