Как да се предпазите от шофиране в нетрезво състояние?

На всички ни е известно, че шофирането в нетрезво състояние е престъпление, което може не само да има сериозни последици, но и санкции. В случай, че не искате и на вас да ви се случи, то вземете необходимите мерки навреме. Какви мерки в тази насока можете на предприемете? – това предстои да разберете.
  • Планирайте навреме - един от най-ефективните методи за предотвратяване на шофиране в нетрезво състояние е наличието на план, още преди да е започнала консумацията. Помислете за варианти като – drink and drive, обществен транспорт или такси. Предварителното планиране несъмнено би могло да попречи на решението ви да шофирате пили.
  • Скрийте ключовете на автомобила си – друг ефективен метод за предотвратяване на шофиране под въздействие на алкохол е скриването на ключа далеч от полезрението. Тази превенция помага в моменти, в които консумирания алкохол е толкова много, че надделява над разума. В такива случаи вашата преценка е замъглена, решенията ви са импулсивни и често недообмислени.
  • Пренощувайте при приятел – това на практика си е един доста добър вариант, с оглед на това, че от една страна ще сте в безопасност, и от друга, че ще имате достатъчно време да изтрезнеете преди да застанете зад волана отново.
  • Ограничете броя на алкохолните напитки – този съвет е изключително полезен и работи, но за да се случи това, трябва да му позволите. В случай, че сте на парти и усетите, че преценката ви започва да се замъглява, то сведете консумацията до минимум. Заменете алкохолните напитки с безалкохолни.
  • Не пийте на празен стомах – консумацията на храна намалява не само времето за абсорбация на алкохола, но и неговото влияние.
  • Вземете си душ, направете си кафе и си дайте време – чрез тази комбинация няма да изтрезнеете, но несъмнено ще ви поободри. В случай, че имате възможност подремнете малко, дори и за кратко съня може бъде доста полезен.

Следвайте нашите съвети и не действайте неразумно. Запомнете, че правилното решение често е на една ръка разстояние, на един клик или едно обаждане. При нужда не се колебайте да позвъните на You Drink We Drive.


статията е публикувана на 24.02.2017 14:19:39