Кои умения засяга алкохолът?

Безопасното шофиране изисква бдителност и умение за взимане на разумни решения в бързо променящи се ситуации. Консумацията на алкохол несъмнено може да окаже дълбок ефект върху шофьорските Ви умения. Затова винаги, когато консумирате алкохол си осигурете предварителен транспорт. Такъв може да Ви осигури както близък приятел или член на семейството Ви, така и професионалистите от You Drink We Drive. Избирайки тази алтернатива, Вие несъмнено ще сте в сигурни ръце.

Алкохолът може да има отрицателен ефект върху някое от следните умения:
  • Време за реакция - алкохолът може да забави рефлексите Ви, което несъмнено ще намали способността Ви да реагирате бързо, в случай на екстремни ситуации.
  • Зрение - алкохолът може не само да забави мускулната функция на очите, но и да промени визуалното им възприятие. Нощното виждане и възприемането на цветовете също могат да бъдат нарушени. Това само по себе си затруднява не само разчитането на пътните знаци, но и на светофарите.
  • Концентрация - алкохолът може да предизвика невнимание по време на шофиране, както и да породи чувство на сънливост.
  • Рационално мислене - алкохолът може да попречи на способността Ви за вземане на рационални решения, а това е особено неприятно при положение, че Ви предстоят такива.
  • Координация – липсата на координация може да бъде причинена от консумация на твърде много алкохол. Когато Ви предстои да шофирате е редно да бъдете внимателни с консумацията на големи количества било то и на леки напитки.

В случай, че след продължителен запой усетите промяна в някое от гореспоменатите, то незабавно променете намерението си да шофирате. Едно алтернативно решение е избора на услугата Drink and Drive. При положение, че решите да се възползвате от нея, то не се безпокойте, тъй като ще бъдете сигурно и безопасно откарани до дома.

Бъдете отговорни и помислете добре преди да застанете зад волана пили. Мислейки разумно, Вие спасявате не само себе си, но и другите на пътя.


статията е публикувана на 06.10.2016 15:43:07