Мислете разумно, не като тийнейджъри - не карайте пили

Шофирането под въздействие на алкохол е сериозен проблем, който продължава да отнема хиляди животи всяка година. Твърде много човешки животи са били отнети именно заради шофиране в това състояние. Смъртта породена от шофиране в пияно състояние засяга не само жертвата, но и всички около нея, като семейство и приятели. Една нощ, една напитка и една грешка са всичко необходимо шофирането в пияно състояние да взема все повече жертви. Известни са много решения на проблема, стига да искате да се възползвате от тях. Един от тези варианти са именно услугата Drink and Drive в София.

Шофирането под въздействие на алкохол не е нещо, което се случва рядко. То се случва всеки божи ден от годината. Много често потърпевши са не само самите шофьори, но и останалите на пътя. Поставете се в следната ситуация – прибирайки се към вкъщи след запой Вие се блъскате някой с колата и го убивате. Как бихте се почувствали, ако знаете, че сте отнели нечий живот? Навярно ще изпитвате вина през остатъка от живота си.
Повечето хора мислят незряло, досущ като тийнейджъри що се отнася за шофирането под въздействие на алкохол.
 
Тийнейджърите не са единствените, които пият и карат, но те са най-вече тези, които правят погрешни избори. Голяма част от тийнейджърите пият, за да ги смятат за по-готини или пък, за да могат по-лесно да се впишат в една или друга група. Сред нещата, които повечето шофьори не осъзнават е това колко силно е въздействието на алкохола. Едно питие може да промени живота или животите на много хора в рамките само на няколко минути.

Има няколко решения за предотвратяване на шофирането в нетрезво състояние. Едно от тях е услугата Drink and Drive, друго може да бъде повишаването на броя на проверките от страна на властите. Ако повече хора бъдат арестувани, то това може да накара хората да бъдат по-предпазливи по пътищата.


статията е публикувана на 02.04.2016 11:07:41