Опасността и влиянието на алкохола върху шофирането

Милиони хора по света шофират пили. Мнозина от тях си казват „каква е вредата от моето шофиране, след като се прибрах безопасно у дома и никой не беше ранен?“ Това, че сте се прибрали невредими у дома и никой не е пострадал, не прави вашето решение по-правилно, отколкото всъщност е. Поставяйки ключа на таблото вие рискувате не само своя, но и живота на всички останали невинни водачи и пешеходци изправили ви се на пътя. Това, че веднъж не се е случило нищо фатално, не означава, че и следващия път няма да се случи. Винаги когато сте пили не бива да заставате зад волана, варианти като Drink and drive са в пъти по-разумни.

Алкохолът може да повлияе на вашата преценка, възприятия и двигателни умения. Липсата на тези умения несъмнено може да доведе до редица проблеми включващи – причиняване на катастрофа, отнемане на шофьорска книжка и дори арест.

Често шофьорите смятат, че вземането на студен душ, освежаващо кафе или пък консумацията на енергийна напитка може да ги направи по-малко пияни, отколкото всъщност са. Това мислене обаче е мит и това няма да се промени. Единственото, което може да ви помогне да изтрезнеете е дългия и хубав сън. Всичко останало е напълно безполезно.

Преди да застанете зад волана пили помислете добре, кое е по-важно за вас – егото ви или безопасността ви? В случай, че е второто то заставането зад волана определено не е разумно. Помислете също и за семейството си вкъщи, чакащо ви с нетърпение. Нима бихте предали доверието им? – навярно не.

Вероятно се питате защо от толкова варианти си струва да изберете именно Drink and drive?
Отговорът е лесен и сега ще го разберете. Услугата има много повече предимства от който и да е друг вариант, които включват - достъпност 24/7, дискретност, удобство, безопасно придвижване до дома за вас и автомобила ви, както и цени напълно отговарящи на качеството на услугата. При необходимост не се колебайте да ни позвъните.


статията е публикувана на 06.02.2017 16:01:54