Шофирането под въздействие на алкохол - един водещ проблем

Живеем в динамичен свят, в който рядко имаме възможност да мислим за сериозните проблеми, които ни заобикалят. Един от тези сериозни проблеми, с който вече е възможно да се справим е шофирането под влияние на алкохол.

Броят на катастрофите се увеличава и една от водещите причини за това е именно шофирането в нетрезво състояние. Статистиката сочи, че всеки водач поне веднъж в живота си е заставал зад волана пил.

На всеки от нас поне веднъж се е налагало да шофира след употреба на алкохол, но този проблем подобно на всеки друг си има и своето решение, и то намира отражение в услугата Drink and Drive. Услугата се появява преди няколко години в България и за кратко време тя съумява да спечели симпатията на българските шофьори. Услугата е достъпна 24/7, което значи, че когато и да Ви потрябва опитен шофьор, Вие несъмнено ще го получите.

Шофирането под влияние на алкохол е толкова сериозен проблем, тъй като:
  • Нарушава двигателните Ви способности – в резултат на консумирания алкохол, тялото Ви не само, че престава да функционира както обикновено, но и движенията Ви стават по-мудни, по-непремерени и по-некоордирани.
  • Прави Ви по-избухливи – алкохолът действа не само на Вашата способност да контролирате тялото си, но и разума. В резултат на консумирания алкохол Вие може да станете по-избухливи, както и по-податливи на агресия.
  • Повлиява сериозно на трезвото Ви мислене – алкохолът несъмнено забавя мозъчната дейност, а това провокира липсата на трезво мислене. Не се учудвайте, ако след консумация на поредното питие се почувствате по-склонни да направите една или друга лудория.

Мислете за безопасността си винаги когато пиете, и се почувствате по-странно от обикновено, не шофирайте. Промяната в поведението или настроението Ви, несъмнено може да е един от индикаторите, че не сте в състояние да шофирате. В такива моменти, не се двоумете, а позвънете на You Drink We Drive. Така Вашата безопасност е гарантирана.


статията е публикувана на 14.06.2016 11:52:58