Съвети за безопасност при употреба на алкохол

Всяка година стотици животи биват отнемани в резултат на шофиране под въздействие на алкохол. Статистиката сочи, че с всяка изминала година броя на жертвите се увеличава, а нима това не е трагично?

За да се намали броя на смъртните случаи, в резултат на шофиране в нетрезво състояние е необходимо да се вземат съответните мерки, както от страна на отделните водачи, така и от страна на съответните органи на реда.

Ето и нашите съвети, как да постъпите в случай, че сте консумирали повече от необходимото:
  • Позвънете на Drink and Drive и поръчайте своя шофьор – осигурете си сигурен и надежден транспорт до дома.
  • Бъдете отговорни – не поемайте риск, ако не сте сигурни, че той няма да доведе до сериозни последици.
  • Осигурете си шофьор – преди да се качите на автомобила си, помислете дали има някой от компанията, който да не е пил. В случай, че се досетите за такъв, то не се колебайте да го помолите да ви откара. Навярно едва ли би Ви отказал.
  • Повикайте си такси – несъмнено при липса на друга алтернатива, това би бил добър вариант.
  • Използвайте обществения транспорт, в случай, че не е прекалено късно за това.
  • Пренощувайте при приятел – ако не сте в състояние да шофирате, по-добре пренощувайте при приятел, отколкото да постъпите неразумно и да рискувате собствения си и живота на околните.
  • Скрийте ключовете – дайте ключовете от автомобила си на някой, който не възнамерява да пие или помолете някой да ги прибере на място намиращо се далеч от полезрението Ви.
 
Преди да застанете следващия път зад волана пили помислете за семейството си и затова как биха се почувствали те, ако нещо се случи с вас.

Помислете над нашите съвети включващи услугата Drink and Drive, използване на обществен транспорт, проява на отговорност и се възползвайте от тях. Не позволявайте едно погрешно решение да бележи целия Ви живот и този на близките Ви. Не бъдете поредната жертва на шофирането под въздействие на алкохол и поредния убиец на пътя.




статията е публикувана на 07.12.2016 09:55:49