Влияние на алкохола върху мозъка

Алкохолът е неизменна част от нашата култура, но консумацията на по-голямо количество може сериозно да се отрази на здравето ни.

В случай, че Ви предстои да шофирате, но сте употребили алкохол, то защо да не се възползвате от услугите на екипа на You Drink We Drive?

Повечето хора признават, че консумацията на прекалено много алкохол води до редица неприятни последици и дори до зависимост. В допълнение към тези сериозни проблеми, злоупотребата с алкохол може сериозно да увреди някои от органите ни, както и да отслаби имунната ни система.

Поставете се в следната ситуация - на бар сте с приятели, забавлявате се и си поръчвате напитка след напитка, и докато се усетите започвате да говорите не само  по-силно от обичайното, но и несвързано. Трудно се държите на краката си, а в края на вечерта губите всякакво чувство за координация. Събуждайки се на следващата сутрин се чувствате замаяни и с непоносим главобол. Не си спомняте нищо и от вечерта? Тези реакции илюстрират как бързо и драматично алкохолът засяга мозъка.

Мозъкът е сложен лабиринт от връзки, които поддържат нашите физически и психически процеси. Разривът дори на една от тези връзки може да повлияе сериозно на здравето ни. Повечето хора не осъзнават колко екстензивно може да повлияе алкохола на мозъка им и прекаляват с употребата му.

Структурата на мозъка ни е сложна. Тя включва множество системи, които взаимодействайки си поддържат всички функции на тялото ни. Това множество от системи в мозъка комуникират помежду си чрез около един трилион малки нервни клетки, наречени неврони. Те изпращат сигнали от мозъка към останалите части на тялото. Алкохолът значително забавя скоростта на изпращане на тези съобщения, както и получаването им. Употребата на алкохол не само прекъсва комуникационните пътеки в мозъка, но и променя структурата им.

Хората реагират по различен начин след употреба на алкохол. Последиците при хората в по-ранна възраст са не само по-осезаеми, но и по-тежки.

Ако мислите за безопасността си, и тази на околните никога след като пиете не заставайте зад волана. Доверете се на нашия екип, който предлага услугата Drink and Drive в София и ще се погрижи, както за Вас, така и за автомобила Ви.


статията е публикувана на 04.02.2016 12:55:23